I amHenneke van der Spek verwerkt graag textiel in haar ruimtelijke installaties. Zij wil laten zien dat textiel of textieltechnieken ook monumentale beelden kunnen zijn. Zij probeert de toeschouwer te verrassen met alledaagse voorwerpen en materialen, en deze te transformeren tot een beeld met inhoud waar de toeschouwer zelf op kan reageren en filosoferen. Het onderwerp dat zij aan de orde stelt is de onderhuidse maatschappij.

Henneke werkt graag met natuurlijke materialen, zowel in haar objecten als in haar sieraden. Maar ook materialen die U in uw omgeving kunt vinden, zoals: frisdrankblikjes, siliconenkit, steentjes, takjes en papier gebruikt zij regelmatig in haar werk. Henneke verwerkt deze materialen in combinatie met textiele technieken in haar halsobjecten en ook in haar installaties.

Henneke van der Spek is geboren in 1959 in Den Haag. Na dat zij de LEAO heeft afgerond is zij via verschillende opleidingen beland op de opleiding voor Apothekers assistente. Het vak dat zij nog steeds in deeltijd uitvoert. Maar werken als Apothekers assistente bleek niet de echt passie in haar leven. Zij studeerde in de avonduren op de Modevak school en haalde daar bijna alle diploma’s die in deeltijd mogelijk zijn. Zij sloot deze studie af met het diploma Meester Kleermaker. Zij heeft een vijftal jaren als zelfstandig modeontwerper en kleermaker gewerkt. In de jaren hierna heeft zij diverse cursussen gevolgd, waaronder etsen,beeldhouwen en edelsmeden. In 2006 heeft zij haar studie Beeldende kunst, driedimensionaal, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag afgerond. In 2006 heeft zij de opleiding met goed gevolg afgerond.

Henneke is te bereiken per e-mail